بر اساس تحقیقات و پیش بینی سازمان جهانی صحت و آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان موارد ابتلا به سرطان تا سال ٢٠٥٠ میلادی ٧٧ درصد افزایش خواهد یافت.
به گزارش انصار، سازمان جهانی صحت و آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان این گزارش را روزگذشته به مناسبت روز جهانی سرطان، بر پایه دادههای گردآوری شده از ١٨٥ کشور درباره عرضه خدمات مراقبتی به بیماران مبتلا به این بیماری منتشر کردند.
این سازمانها در گزارشی مشترک نوشتند که از هر پنج نفر، یک نفر در زندگی خود سرطان را تجربه خواهد کرد.
در گزارش آمده است که در سال ٢٠٢٢ حدود ٢٠ میلیون مورد جدید ابتلا به سرطان و ٩.٧ میلیون مرگ ناشی از این بیماری را ثبت کردند.
این مطالعه نشان میدهد که تعداد تخمینی افرادی که در طول پنج سال پس از تشخیص زنده بودند، ٥٣.٥ میلیون نفر بودهاند.
آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان برآورد کرده است که از هر ٩ مرد یکی و از هر ١٢ زن هم یک نفر به دلیل این بیماری جان خود را از دست میدهند.
در گزارش آمده است که تنها ٣٩ درصد کشورها سرطان را به عنوان بخشی از خدمات صحی اصلی برای همه شهروندان تحت پوشش قرار میدهند.
این گزارش نشان میدهد که ١٠ نوع سرطان حدود دوسوم موارد جدید مرگ ناشی از این بیماری را در سال ٢٠٢٢ تشکیل میدهد که سرطان ریه با ٢.٥ میلیون مورد جدید ابتلا شایعترین سرطان در سراسر جهان بوده است.
براساس این گزارش، سرطان پستان در میان زنان با ٢.٣ میلیون مورد جدید ابتلا در رده دوم، سرطان کولورکتال در رده سوم، سرطان پروستات در رده چهارم و سرطان معده در رده پنجم قرار گرفته است.
در گزارش آمده که شایعترین سرطان در میان زنان سرطان پستان و در میان مردان سرطان پروستات و کولورکتال بوده است.
در گزارش افزوده که سرطان دهانه رحم هشتمین گونه سرطان شایع در جهان و نهمین عامل مرگ ناشی از ابتلا به این بیماری است که بیش از ٣٤٨ هزار نفر را به کام مرگ کشانده است.
این در حالی است که سالانه هزاران نفر در افغانستان به دلیل کمبود مراکز درمان بیماری سرطان، کمبود بودجه و عدم آگاهی خانوادهها از این بیماری جان خود را از دست میدهند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/29995